Fejlődjön cége a nehéz helyzetekben is

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a koronavírus felforgatta az egész világot. Több vállalkozás a csőd szélére került és sokan munkanélküliek lettek. De milyen megoldások vannak, hogy átvészeljük ezeket az időket?

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, hogy a cégek nem új munkaerőt alkalmaznak, hanem költséghatékonyabb megoldást választanak és külső vállalkozókat vonnak be a cégbe. Ezeknek a vállalkozóknak nem kell járulékot fizetni és a munka mégis el van végezve. Ha ilyen vállalkozást keres, akkor látogasson el a temenedzsered.hu weboldalra és nézze meg milyen területeken tudnak együtt dolgozni.

Alkalmazkodni a helyzethez

A koronavírusra nem lehetett számítani, de a kialakult új helyzethez viszont lehet alkalmazkodni.

Erre a legjobb példa az éttermek. Amikor nem lehetett a vendéglátó egységekbe beülni, akkor azért, hogy ne legyen bevételkiesésük, átáltak kiszállításra.

Gondoljuk át, hogy cégünk hogyan tud alkalmazkodni az új helyzethez. Esetleg van olyan új szolgáltatás, ami jobban passzol az aktuális lehetőségekhez? Ha igen, akkor épp itt az ideje, hogy bevezessük.

Bérek csökkentése

Ha egy cég rossz anyagi helyzetbe került, akkor két lehetősége van:

  • alkalmazottak elbocsátása
  • fizetések csökkentése

Ameddig lehete próbáljuk meg az első lehetőséget elkerülni. Ha már embereket kell elbocsátanunk, akkor a meglévő munkáinkat is kevesebben fogják elvégezni. Ez pedig a cég hanyatlásához fog vezetni.

Kiadások minimalizálása

A béreken kívül, amennyire lehet csökkentsük a kiadásainkat. Gondoljuk át, hogy mire van most szükségünk és mi az ami nélkül a cégünk még életképes.

Esetleg vegyük fel a partnereinkkel a kapcsolatot és próbáljunk kedvezőbb ajánlatot kapni tőlük. Ha csak pár ezer forinttal is tudjuk így csökkenteni a kiadásokat, akkor már megérte.