0-24  ›  +36 30 929 7006

Ablakzár szerviz

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

Az ablakzárak szervizelése nemcsak zárszervizes, hanem épületasztalos tudást is feltételez. Egy ablakzár cseréje legtöbbször egyéb munkákkal is jár, így költségét nem célszerű összehasonlítani egy ajtózár szereléssel. Az alábbiakban összeszedtük az ablakzár-szervizzel kapcsolatos mindennemű szolgáltatásunkat. Konkrét esetekkel, képekkel is illusztráljuk az egyes eseteket. Ahol tudtunk, árat is feltüntettünk, hogy fel tudjon készülni a várható költségekre.

Ablakzár szerviz szolgáltatásaink

Ablakok beállítása5 800 – 12 800 Ft-ig

A nehéz működést sokszor orvosolni lehet a zsanérok állításával. Erre időnként szükség van, mert a terhelés alatt a pántok engedhetnek és az ablakszárny megülhet.

Műanyag ablak javítása, zárcseréje9 800 – 15 800 Ft-ig

A legtöbb esetben a rossz minőségű nyíló-bukó vasalat meghibásodása okozza a problémát. Gond lehet akkor, ha félrezárják az ablakot, mert nincs felszerelve hibásműködtetés gátló. Sok esetben a probléma orvosolható javítással, sok esetben alkatrész, vagy komplett vasalat cserével. Legtöbbször sarokváltót, ill. alsó forgáspontot kell cserélnünk. Számos alkatrészt tartunk magunknál, de időnként külön beszerzésre van szükség.

Faablak zárcseréje, javítása12 800 Ft-tól

Az újabb gyártású fa nyílászárókra ugyan az vonatkozik, mint a műanyagokra. Az érdemi különbség, hogy a karbantartás hiánya nagyobb kárt tud okozni. A zár akkor működhet csak megfelelően egy faszerkezetű nyílászáróban, ha maga a szerkezet is rendben van. (Egy faszerkezet időtállóságát felületvédelemmel lehet biztosítani, amit adott esetben 1-2 évente érdemes megújítani.) Amennyiben szerkezeti problémák is vannak, úgy asztalosmunkával érdemes kezdeni és csak ezután szerelünk zárat.
A régebbi fa nyílászárók jellemző zárait tartjuk a szervizautóinkban, így azok zárproblémáit azonnal tudjuk orvosolni.

Alumínium ablak javítása, zárcseréje12 800 – 15 800 Ft-ig

Jellemzően lakóparkokban, irodaházakban, ill. társasházak lépcsőházaiban fordulnak elő. Legtöbbször Schüco termékekre van szükség, így ezeket tartjuk is raktáron.

Teraszajtó/erkélyajtó javítása, zárcseréje12 800 – 80 000 Ft-ig

Az árat jelentősen befolyásolja, hogy nyíló, nyíló-bukó, bukó-toló, emelő-toló… vasalatról van szó. Egy családi házban általában a teraszajtónál kezdődnek a zárproblémák, mert ez van kitéve a legnagyobb igénybevételnek.

Huzatzár szerelése teraszajtóra9 800 – 12 800 Ft-ig

Sok vasalat engedi, hogy utólag szereljünk rá huzatzárat. Ennek lényege, hogy ha kimegy az ember a teraszra, akkor az ajtót be tudja csukni, de mégsem lesz bezárva.